Zidne novine

JAVNI POZIV ZA POLAZNIKE MULTIMEDIJALNE ŠKOLE FRONTA SLOBODE “ZAJEDNO PROTIV SMARANJA”

JUNI 2021/ APRIL 2022

04.05.2021 10:06
Slika
Multimedijalna škola će trajati od juna 2021. do aprila 2022., a prijaviti se možete do 28.5.2021.

FRONT SLOBODE antifašistička je organizacija koja se bori za odbranu javnog dobra, jednakosti i ravnopravnosti kroz aktivizam i kulturu (https://radnickiuniverzitet.org/o-frontu-slobode).

 

Objavljujemo javni poziv za sve zainteresovane mlade uzrasta 16-25 godina iz Tuzle i TK da se prijave na multimedijalnu školu koja će trajati od juna 2021. do aprila 2022.

 
TEME

 Teme koje su u fokusu Multimedijalne škole su:

 

1. Međugeneracijska trauma i solidarnost

 

2. Siromaštvo i nesigurnost u našem društvu

 

3. Ekološko nasilje i trovanje ljudi i prirode.

 

ŠTA JE ŠKOLA?

 

Multimedijalna škola se bori protiv sistemskih praksi koje smaraju, umaraju i zamaraju mlade a i cjelokupno društvo. Uspostavljena je kao mjesto eksperimenta, slobode i hrabrih ideja u kojoj odabrana grupa mladih u redovnim radnim sesijama radi i razvija svoje projekte sa istaknutim režiserima, dramaturzima, spisateljicama, fotografima, grafičkim dizajnerima i ostalim stručnjacima iz multimedijalne produkcije iz Bosne i Hercegovine.

 

Multimedijalnu školu u ovom ciklusu upisuje 8 polaznica / polaznika. Polaznice i polaznici kroz mentorstvo razvijaju projekte od početne ideje do produkcije završnog rada.

 

Formati na kojima će se raditi obuhvataju: foto/video esej, podcast, radio drama, video art, muzički spot, kratki dokumentarni, kratki igrani film, strip, foto/crtež, ili kolaž.

 
Tokom rada na školi, svaka polaznica ili polaznik će imati i produkcijski budžet u iznosu od 1,000 KM. Iz ovog budžeta pokrivaju se troškovi produkcije. Od polaznika se očekuje redovno pohađanje svih propratnih obrazovnih i mentorskih sesija i radionica. Poželjno je da polaznice i polaznici imaju osnovna predznanja i jaka interesovanja i motivaciju za rad na multimedijalnim formatima.

 

 KRITERIJI ZA PRIJAVU ZA ŠKOLU

 

Osobe koje su mogu prijaviti su mladi od 16 do 25 godina iz Tuzle ili Tuzlanskog kantona koji imaju osnovna znanja i interes za rad na zadatim temama kroz razne multikmedijalne formate.

 

 

PRIJAVA

 

Prijava se sastoji od 2 dokumenta u wordu.

 

1. Prvi dokument od maksimalno 1 stranice koji sadrži:

 

- ime i prezime;

 

- mjesto stanovanja;

 

- kratku biografiju (CV) koja uključuje i slobodne aktivnosti, hobije, dodatnu nastavu i neformalno obrazovanje koje ste prośli;

 

- 3-4 rečenice zašto ste zainteresovani za rad kroz multimedijalne formate i o kojim temama.

 

 

2. Drugi dokument dužine između 400-500 riječi koji sadrži odgovor na sljedeće pitanje:

 

April je 2022. i završili ste multimedijalnu školu. Partijate i pokazujete svoj projekat prijateljima na instagramu ili uživo. Opišite 3 slike iz svog rada za koje vaši prijatelji misle da su najbolje. Da li se slažete sa njihovim izborom ili ne? Zašto?

 

Prijave dostaviti na: ug.front.slobode@gmail.com do 28. maja 2021. U naslov emaila upisati: PRIJAVA ZA MULTIMEDIJALNU ŠKOLU.

 

Ukoliko imate dodatnih pitanja stojimo vam na raspolaganju.

Kontakt: na adresu ug.front.slobode@gmail.com ili putem društvenih mreža:

www.facebook.com/Udruženje-Front-Slobode-101491705018272

www.instagram.com/skola.filmafs/ 

0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Front Slobode
Dragiše Trifkovića 2/3
Tuzla, 75 000
Bosna i Hercegovina
runiverzitet@gmail.com

Mapa

Brojač posjeta

Broj online korisnika: 1

Broj jedinstvenih posjeta: 65542

Ukupno pregleda: 556525