Zidne novine

Uz party i druženje otvoren novi prostor Fronta slobode

Tuzla je dobila novi prostor za umjetnost i aktivizam

10.12.2022 10:42
Slika
 

Sinoć smo svečano otvorili svoje nove prostorije u prizemlju Doma mladih u Tuzli. Time je Tuzla dobila novi prostor za umjetnost i aktivizam koji stoji na raspolaganju zajednici. Otvaranju je prisustvovao veliki broj naših prijatelja i saradnika iz svijeta aktivizma, kulture, umjetnosti, nevladinog sektora, obrazovanja i javnih institucija.

Otvarajući prostor, predsjednik udruženja Damir Arsenijević govorio je o putu koji je udruženje Front slobode prošlo, od fabrika i ulica do novih prostorija, nastavljajući tradiciju novina Front slobode. Posebno se zahvalio pokojnom Sinanu Aliću, posljednjem uredniku novina Front slobode, na njegovoj podršci u usnovanju udruženja.

Prilikom otvaranja prikazan je i kratki film „Rebra“ autorice Farah Hasanbegović, a nakon filma održana je i kratka diskusija s autoricom filma koju je vodila Šejla Šehabović. Program otvaranja nastavljen je dugo u noć uz druženje, ples i muziku koju je puštao DJ Grobot.

U danima koji su pred nama, nove prostorije Fronta slobode će na adresi Dragiše Trifkovića 2 nastaviti biti mjesto za rad, obrazovanje, aktivizam, umjetnost i druženje, otvoreno svima, a posebno mladima.

0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Front Slobode
Dragiše Trifkovića 2/3
Tuzla, 75 000
Bosna i Hercegovina
runiverzitet@gmail.com

Mapa

Brojač posjeta

Broj online korisnika: 2

Broj jedinstvenih posjeta: 70923

Ukupno pregleda: 609775